Jubileum

Gepubliceerd op 14 augustus 2024 om 10:00

Met vreugde en trots vierde ik mijn 50-jarige jubileum. Kort voor de feestdag zelf begon ik na te denken over mijn gezondheid; ik moest informatie over De Overgang gaan opzoeken. Hoe kun je je vijftigste verjaardag vieren zonder bang te zijn voor grijs haar, overgewicht die uit het niets komt en al die hormonale veranderingen die pijn mee brengen? Daar leerde ze mij vroeger op school niks over, en zelfs mijn eigen ouders deelde geen ervaringen.
Uiteindelijk heeft een goede vriendin me de juiste richting aangewezen in mijn zoektocht.

Gelukkig is er tegenwoordig Google. Zodra het niet meer verdraaglijk is, ga je toch iets beter voorbereid naar de huisarts.

Na een jaar vechten met zware klachten zoals een hoge bloeddruk en migraine heb ik er praktisch geen last meer van, aangezien ik nu aan hormonale therapie ben begonnen. Het gaat er mij niet om om voor altijd jong blijven, maar wél om de overgang zachter te maken en goed te kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Ik raad iedereen aan om zich goed te laten informeren over deze levensfase en de over onderwerpen die erbij komen kijken.

Tip: op FB (FaceBook) is er een geweldige groep met meer dan veertigduizend leden. Deze groep bevat onder andere: zorggevoelige verzamelde informatie, alle richtlijnen van Nederland en ook veel info voor België.

Naam van de groep: Bio-identiek hormonen bij overgang/menopauze: evedence -based hulp+info

Liefs,


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.