Zonsopgang 

Gepubliceerd op 19 augustus 2024 om 09:49

 

Ik word altijd vroeg wakker, rond vijf uur 's ochtends. Ik kan helemaal niet in bed blijven liggen; mijn innerlijke motor start meteen en mijn dag is begonnen. De geur van koffie bevestigt dat ik aan de slag ben, dat ik echt wakker ben.  

Meestal begin ik met het maken van plannen voor de dag of ga ik schetsen. En zodra het een beetje licht is buiten, ga ik voor mijn dagelijkse wandeling. Omdat ik aan de rand van de stad woon, ben ik binnen tien minuten tussen weilanden en boerderijen. Ik wacht altijd op de zonsopgang, de precieze tijd hiervan zoek ik op het internet, dan ga ik een mooie plek uitzoeken voor mijn zonnebad. Ook ‘s winters als de zon schijnt neem ik mijn zonnebad. Op zwaar bewolkte dagen is de zon misschien niet te zien, maar ik weet dat ze daar ergens is, én begroet ze me toch. Dat voel ik.

Zonnige zomer- en winterochtenden zijn voor mij de fijnste momenten van de dag.

 

Met het eerste licht kijk ik ver naar de horizon. De warmte op mijn gezicht en lichaam is zo aangenaam dat ik zelfs een gevoel van lichte euforie krijg.

Iedereen weet dat het gevaarlijk is om naar de zon te kijken. Daarom sluit ik mijn ogen zodra ik een randje van de zon zie verschijnen. Het licht en de warmte dringen door mijn oogleden, maar zonder schadelijk te zijn voor mijn ogen. Althans, dat hoop ik.

Als het mooie zomerse weer buiten is, neem ik ook mijn schilderspullen mee. Een kleine etude is binnen een paar uur klaar. En nog voor het ontbijt ben ik weer thuis. Ik vind het een goede start van de dag. De hele dag ben ik dan positief ingesteld en heb ik genoeg energie om een groot werk in mijn atelier te maken.

Zo vroeg opstaan hoeft niet voor iedereen een regel te zijn, voor mij werkt het perfect. Luister naar je lichaam en geest, en haal de energie uit de zon wanneer dat uitkomt.

Liefs,


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.